Gizlilik Politikasi

İşbu politika 25/05/2018 tarihinden itibaren geçerlidir

Kişisel verilerinizin korunması ve özellikle 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (bundan sonra “KVKK”) ve geçerli ek ulusal hükümler olmak üzere tabi olunan kişisel veri mevzuatına uyumun sağlanması için Umur Kırtasiye AŞ ciddi şekilde sorumluluk alır.

Bu sebeple, kişisel verilerinizle ilgili olarak uyguladığımız ilkeler hakkında size bilgilendiriyoruz.

Öncelikle verilerinizi geniş ölçekte işlemediğimiz bilgilerinize sunulur. Ana faaliyetimiz kırtasiye ürünleri satmak, markamızı yürütmek ve tanıtmaktır.

Kişisel verilerinizi aşağıdakiler dışındaki üçüncü taraflara aktarmamaktayız:

  • Gerektiğinde ve belirli koşullar altında alt yüklenicilerimiz,
  • Yasal olarak zorunlu olmamız durumunda diğer üçüncü taraflar.

Ne tarafımız ne de alt yüklenicilerimiz kişisel verilerinizi üçüncü taraflara aktarma ya da bunları sizin izniniz olmadan pazarlama amaçlı kullanma veya kişisel verilerinizi toplayarak sizin hakkınızda detaylı bir profil oluşturma niyetinde olamaz.

Kişisel verilerinizi yalnızca bu gizlilik politikasında açıklanan amaçlar doğrultusunda ve aşağıdaki yasal dayanaklardan (KVKK'nın 5. maddesi) biri uyarınca topluyor ve işliyoruz:

  • Tarafınızla bir sözleşme yapılabilmesi veya talebiniz üzerine tarafınızla bir sözleşme yapmadan önce gerekli adımları atmak için verilerin işlenmesi gereklidir.
  • Meşru menfaatlerimiz (taleplerinize cevap vermemiz, tarafınızla sözleşme ilişkisini yönetmeniz veya ürünlerimizi ve web sitelerimizi geliştirmemiz dahil olacak ancak bunlarla sınırlı olmayacaktır) için veri işlemesi gereklidir ve bahsi geçen menfaatler sizin menfaatleriniz, temel hak veya özgürlüklerinizi geçersiz kılmaz.
  • Uyumluluk yükümlülüklerini yerine getirmek için rıza gösterilmesi gereken durumlarda tarafınızın onayı ile veri işlenir.

Verilerinizi topladığımızda, söz konusu veri toplama ve işleme işlemlerinin amaçları, işlemlerin yasal dayanakları, verilerinizin alıcıları, işleme süresi ve bize sağlanan veriler ile ilgili haklarınıza ilişkin olarak, KVKK'ya uygun olarak sizi bilgilendireceğiz.

Umur Kırtasiye AŞ ile ticaret yaptığınız veya iletişime geçtiğinizde, kişisel verileriniz için veri sorumlusu:

  • profesyonel veya bireysel, güncel veya potansiyel müşteriler,
  • tedarikçiler,
  • iş başvuruları,
  • web sitemizi ziyaret edenler.

Umur Kırtasiye Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Dudullu OSB Mh. 2. Cd. No:5 Ümraniye, İstanbul

Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili veri koruma sorgulamasında bulunmak için bize gizlilik[at]umur.com.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.


Sizin için geçerli olan kurallar nelerdir?

Her durumda geçerli olan kurallar nelerdir?


Sizin için geçerli olan kurallar nelerdir?

B2B Müşterisi veya tedarikçisiyseniz

İş ortakları olarak tedarikçi veya müşterilerimizin temsilci veya muhabirleri ile ilgili kişisel bilgileri toplamamız gerekmektedir.

Bizimle iletişime geçtiğinizde, sizinle sözleşme ilişkisine girdiğimizde, web sitemizde hesap oluşturduğunuzda veya haber bültenimize veya pazarlama faaliyetlerimize abone olduğunuzda verilerinizi topluyoruz.

Bu verilerin toplanması ve işlenmesi; sözleşmenin yürütülmesi ve iş ortaklığımızın takibi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, dolandırıcılığın önlenmesi, yürürlükteki yasa ve yönetmelikler kapsamındaki yükümlülüklerimize uymak ve yasal bir hakkı savunmak ve değerlendirmek için sizinle iletişime geçebilmek adına gereklidir (örn. fiyat teklifi sunmak).

Aşağıdaki kişisel bilgileri elimizde tutabilmekteyiz:

  • İsim, iş unvanı ve profesyonel e-posta adresi ve telefon numarası gibi iletişim bilgileri,
  • Kendi hesabınıza çalışan bir girişimci iseniz durumunuzla ilgili gerekli bazı mali bilgiler (örn. Fatura geçmişi ödeme bilgileri).

Bu kişisel veriler, işlerinizin idaresi için (örn. satış, tedarik zinciri, muhasebe) Umur Kırtasiye'ye açıklanır. Bu veriler yerel sözleşmenin müşteri veya tedarikçi organizasyonuyla bir Avrupa anlaşması uyarınca gelmesi gibi durumlarda gerektiğinde diğer Umur Kırtasiye kuruluşlarına açıklanabilir.

Kanunlar uyarınca gerekli olduğu durumlar dışında hiçbir bilgiyi Umur Kırtasiye AŞ ağı dışındaki hiçbir şirkete açıklamayacağız.

Geçerli kanunlar kapsamında daha kısa veya daha uzun saklama süreleri geçerli olmadığı sürece iş ilişkimiz sırasında toplanan kişisel veriler bu belgede veya verinin toplanma sürecinde açıklanan spesifik veri işleme amaçlarına ulaşmak için gerekli olan süre boyunca saklanacaktır. Özellikle, mevcut mali yılın bitimini takip eden 10 yıl boyunca faturalar gibi zorunlu muhasebe belgelerini saklayacağız.

Potansiyel bir Müşteri veya Tedarikçi olmanız ve web sitemizdeki e-posta, telefon ya da iletişim formu aracılığıyla bize özel bir sorulama yapmanız durumunda sorgunuzu takip etmek veya satış yöneticilerimizden birinin sizi ziyaretini ayarlamak üzere bu bilgileri ve iletişim bilgilerini kullanabiliriz.

⇑ Geri dönmek

Müşteriyseniz…

…ve bizimle iletişim e-mail adresimiz veya iletişim formu yoluyla iletişime geçtiyseniz

Bir sorunuz olması durumunda size e-posta adresimizden veya web sitemizdeki iletişim formundan bize ulaşma imkanını sunuyoruz.

Bize ulaşırsanız, aşağıdaki kişisel verileri ele alacağız:

  • Unvanınız, adınız, soyadınız,
  • E-posta adresiniz
  • Posta adresiniz
  • Belirttiyseniz telefon numaranız.

Bu kişisel veriler, yalnızca sizinle iletişim kurmak ve size cevap vermek için Umur Kırtasiye'nin ilgili kişisine açıklanmaktadır. Bu veriler talebinizi ele almak için gerektiğinde diğer Umur Kırtasiye kuruluşlara açıklanabilir.

Örneğin, Umur Kırtasiye ile doğrudan iletişime geçmeniz durumunda talep ve iletişim bilgilerinizi yaşadığınız ülkedeki Umur Kırtasiye şirketi veya özel distribütör gibi ilgili yerel kuruluşa doğrudan veya Avrupa’da bulunan marka merkezlerimiz aracılığıyla gönderebiliriz.

Yerel veya geçerli yasalar uyarınca daha kısa veya daha uzun saklama süreleri geçerli olmadığı sürece hakkınızdaki bilgiler yalnızca talebinizi karşılamak için saklanır. Başka bir amaç için kullanılmaz.

…ve oyunlarımızdan birine katıldıysanız

Yarışma oyunlarımızdan birine katılmak isteyebilirsiniz.

Oyunlara katıldığınız zaman, aşağıdaki kişisel verileri sağlamanızı isteyebiliriz:

  • Unvanınız, adınız, soyadınız,
  • E-posta adresiniz
  • Ev adresiniz
  • Telefon numaranız.

Umur Kırtasiye AŞ pazarlama ekibine ve oyunun uygulanmasından sorumlu tüm alt yüklenicilere bilgileriniz açıklanır ve sadece oyunu çalıştırmak, ödülleri yönetmek ve göndermek, yürürlükteki yasa ve yönetmelikler kapsamındaki yükümlülüklerimize uymak ve yasal bir hakkı savunmak ve değerlendirmek amacıyla kullanılacaktır.

Örneğin, alt yüklenicilerimiz (uzman hizmet şirketleri) katılım, çekilişe katılma, kazananlara ödül gönderme gibi hususların işlenmesinden sorumlu olabilir. Kişisel verilerinizi sadece oyunu çalıştırmak üzere tarafımızla iş sözleşmeleri olan alt yüklenicilerimize açıklıyoruz. Kişisel verilerinizi satmıyor ve alt yüklenicilerimizden bu verileri satmamasını veya izniniz olmaksızın herhangi başka bir sebeple kullanmamalarını talep ediyoruz.

E-posta adresinizi pazarlama amaçlı olarak yalnızca sizin izninizle kullanabiliriz (daha fazla bilgi için “haber bültenimize kayıt olduysanız” bölümüne bakınız).

Yerel veya diğer geçerli yasalar uyarınca daha kısa veya daha uzun saklama süreleri geçerli olmadığı sürece kişisel bilgileriniz yalnızca burada açıklanan spesifik veri işleme amaçlarına ulaşmak için gereken süre boyunca saklanacaktır.

…ve haber bültenimize kayıt olduysanız

Web sitemizi ziyaret ederken, bir oyuna katılırken veya ürün satın alırken, haber bültenimize kayıt olmak ve ürünlerimizle ilgili promosyon bilgilerini e-posta ile almak isteyebilirsiniz. Size e-posta göndermek için her zaman onayınızı isteriz.

E-posta adresiniz veya diğer kişisel bilgilerinizi sizin izniniz olmadan hiçbir şekilde pazarlama amacıyla kullanmayız.

Kişisel verileriniz yalnızca, Umur Kırtasiye pazarlama ekibine ve aktardığımız kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili belirli sözleşme yükümlülüklerine bağlı olan pazarlama faaliyetlerimizden sorumlu herhangi bir teknik sağlayıcıya aktarılır.

Sizinle ilgili bilgiler, aboneliğinizden itibaren 3 yıl boyunca saklanacaktır ve onayınız ile yenilenebilir. İstediğiniz zaman bizden gelen e-postada bulunan “abonelikten çık (unsubscribe)” seçeneğini tıklayarak da onayınızı geri çekebilirsiniz.

⇑ Geri dönmek

Web sitelerimiz ve sosyal bağlantılarımızda bir Ziyaretçiyseniz

Web sitemizi / sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, kişisel verilerinizi toplamıyoruz.

Çerez kullanıyoruz

Sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, sayfanın üst kısmında gösterilen bilgi başlığının yardımıyla çerez kullandığımızı bildiririz.

Bu başlık gösterildiğinde sitemize göz atmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz.

Çerezler, web tarayıcısında kaydedilen veya web tarayıcınız tarafından bilgisayar sisteminize kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler temel olarak web sitemizde size daha iyi bir hizmet sunmamıza yardımcı olur.

Çerezlerin engellenmesi durumunda (özellikle teknik çerezler) web sitemizi sorunsuz olarak kullanmanız mümkün olmayabilir veya web sitemizi kullanamazsınız.

Web sitemiz tarafından verilen çerezler aşağıdakiler için kullanılmaktadır:

  • Sitemizin sunumunu, terminalinizin ekran tercihlerine uyarlamak (cihazınız, kullanılan dil, ekran çözünürlüğü, kullanılan işletim sistemi ve benzerine göre duyarlı tasarım). Bu çerezler sadece siteye iyi bir görüntü sağlamak için kullanılır ve gereklidir;
  • Sitemize göz atmaya devam ederek, sunduğumuz hizmetlerin performansını iyileştirmek amacıyla sitemize yaptığımız ziyaretlerin ve ziyaret hacimlerinin istatistiklerini almak.
    Google Analytics veya benzer bir analitik aracı kullanıyoruz. Burada toplanan bilgiler birleştirilir ve bireysel tanımlamaya izin vermez. Google Analytics hakkında daha fazla bilgi edinmek için: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html adresine başvurabilirsiniz.
    Tüm web sitelerinde Google Analytics tarafından takip edilmeyi durdurmak için http://tools.google.com/dlpage/gaoptout adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Onayınıza tabi olacak şekilde bir oturumda kendinizi birkaç kez tanımlamanıza gerek kalmaması için hesabınıza veya oyuna erişiminizi kolaylaştırmak amacıyla sitemize ilettiğiniz bilgileri hatırlamak.
Çerezlerle ilgili tercihlerinizi nasıl yönetebilirsiniz?

Çerezleri terminalinize kaydetmeyi veya tersine tarayıcınızı yapılandırarak reddetmeyi tercih edebilirsiniz. Her tarayıcının yapılandırması farklı olduğu için çerezler ile ilgili isteklerinizi nasıl değiştireceğinizi öğrenmenizi sağlayacak bilgileri aşağıda veriyoruz. Ayrıca, http://youronlinechoices.com sitesine de başvurabilir ve terminalinizde tutulan çerezleri kontrol etmenize, yetkilendirmenize veya engellemenize yardımcı olması için bu sitenin önerdiği talimatları takip edebilirsiniz.

Üçüncü taraf uygulamaları

Sitemizde Youtube gibi üçüncü tarafların bilgisayar uygulamalarını eklememiz olasıdır. Bu uygulamalar çerez kullanmaktadır ve bunları kullanmanız durumunda bu uygulamalar kendi adlarına hareket ettikleri için süreçleri üzerinde herhangi bir kontrole sahip değiliz.

Facebook veya Twitter gibi sosyal ağlar, sitemize girdiğinize üzerlerine tıklamasınız dahi butonları sayesinde genellikle sizi tanımlıyor. Bu ağların işlemleri üzerinde de herhangi bir kontrole sahip değiliz. Ancak, web sitemizde aktif olarak sosyal ağ butonlarını göstermiyoruz ve bu üçüncü şahıslar sadece sitemizi ziyaret ettiğinizde sizi tanımlayamıyor.

Çerezler ve kişisel verilerinizin bu uygulamalar veya sosyal ağlar tarafından kullanımıyla ilgili daha fazla bilgi için, üçüncü taraf politikalarına ve kullanım için genel koşullarına başvurmanızı öneririz.

⇑ Geri dönmek

İş başvurusunda bulunduysanız

Bize bir iş başvurusunda bulunabilirsiniz. E-posta adresimizi veya iletişim formumuzu kullanarak veya iş ajansı gibi servis sağlayıcılarımız aracılığıyla bunu gerçekleştirebilirsiniz.

İş başvurusunda bulunan bir kişi olarak CV'niz ile bize aktardığınız;

  • Ad, soyad,
  • Resim,
  • İletişim bilgileri,
  • Nitelikler,
  • İş geçmişiniz gibi kişisel bilgilerinizi saklayacağız.

İşe alım sürecinde sağladığınız tüm bilgiler, özellikle başvurunuzu işleme koymak veya gerekirse yasal veya düzenleyici şartları yerine getirmek üzere meşru menfaatler doğrultusunda kullanılacaktır.

İşe alım sürecinde sağladığınız bilgilerin hiçbirini yetkisiz personellerle paylaşmayacağız ve bu bilgiler şirket içinde güvenli bir şekilde tutulacaktır.

Başvurunuzun ilerleyişi hakkında sizinle iletişim kurmak için bize sağladığınız iletişim bilgilerini kullanacağız.

Başvurduğunuz pozisyon için uygunluğunuzu değerlendirmek için sağladığınız diğer bilgileri kullanacağız.

Sizinle ilgili bilgileri saklayacağız:

  • İş başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda başvuru sürecinde verdiğiniz bilgiler çalışan dosyanızın bir parçası olarak işe devam ettiğiniz süre boyunca ve işten çıkmanızı takip eden 10 yıl boyunca tarafımızca saklanacaktır.
  • İş görüşmesi için seçilmemeniz veya görüşme sürecinizin olumsuz geçmesi durumunda bilgileriniz tarafımızca saklanmayacaktır. İzin alındığı takdirde CV'nizi izin verdiğiniz tarihten itibaren 5 yıla kadar saklayacağız.
⇑ Geri dönmek

Her durumda geçerli olan kurallar nelerdir?

Verilerinizi nerede saklıyoruz?

Umur Kırtasiye AŞ kişisel verilerinizi Türkiye Cumhuriyeti dışında saklamamaktadır.

Alt yüklenicilerimizden birinin kişisel verilerinizi Türkiye Cumhuriyeti dışında saklamasının gerekmesi durumunda, alt yüklenicimizin Türkiye Cumhuriyeti'nde sahip olacağınız güvence ve koruma düzeyini sağlamayı taahhüt etmesini sağlayacağız (sonraki sorulara bakınız).

⇑ Geri dönmek

Verilerinizi sakladığımız yer güvenli mi?

Verilerinizi daima gizli ve güvenli bir şekilde saklamayı amaçlıyoruz.

IP cihazlarımız, yazılımlarımız, alt yüklenicilerimiz ve iç süreçlerimizi geliştirmek için büyük özen gösteriyoruz. Verilerinizi korumak, kaybetmemek, imha etmek, izinsiz veya yasalara aykırı erişim ve kullanımını önlemek için gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri alıyor ve alt yüklenicilerimizin de aynısını yapmasını şart koşuyoruz. Verilerinize erişimi olan iç ve dış personelin uygun güvenlik ve gizlilik sorumluluklarına bağlı olmasını sağlıyoruz.

Aldığımız önlemlere rağmen, elektronik iletim veya depolama bilgilerinin % 100 güvenli olmadığını ve verilerinizin kaybolması, imha edilmesi, yetkisiz veya yasalara aykırı erişim ve kullanımının asla gerçekleşmeyeceğini garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayınız.

⇑ Geri dönmek

Alt yüklenicilerimizde nasıl çalışıyoruz?

Kişisel bilgilerinizi alt yüklenicilerimize bildirmek zorunda kalabiliriz;

  • Bir oyuna katılırsanız, oyunu organize etmek için bir ajansla çalışabiliriz.
  • Bir sipariş verirseniz, kişisel bilgilerinizi operatörümüze vermemiz gerekir.
  • Bir iş ajansı aracılığıyla bir işe başvurursanız, ajans bilgilerinizi toplar.

Bu alt yüklenicilerin listesi, bulundukları yeri belirtmek suretiyle gizlilik[at]umur.com.tr adresinden talep üzerine temin edilebilir. Bilgilerinizi paylaşmadan önce size adil davranabilmek için, alt yüklenicilerimizle sözleşme ilişkilerini resmileştiriyoruz. Verilerinizi yalnızca amaçlarımız doğrultusunda ve tarafımızca belirlenen süre boyunca işlemelerini istiyoruz. Kişisel verilerinizi işlemeye yetkili kişilerin, bilgilerin gizliliğini taahhüt ettiklerini ve iyi düzeyde güvenlik sağlamak için teknik ve organizasyonel önlemleri uyguladıklarını garanti ederiz.

Alt yüklenicimizin bizim onayımız olmadan işiyle ilgili alt sözleşmede bulunmamasını sağlarız.

Verileriniz ayrıca haklarımızı savunmak ve korumak gibi amaçlarla ilgili yasa ve yönetmeliklerin izin verdiği şekilde yetkililer, kurumlar, kamu kurumları veya diğer yasal alıcılarla paylaşılabilir.

⇑ Geri dönmek

Haklarınız neler?

KVKK’da öngörüldüğü üzere, belirli yasalar ve yönetmelikler tarafından belirlenen belirli durumlarda bize sağladığınız kişisel verilerle ilgili aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Veri işleme ve koşullarından haberdar olma hakkı.
  • Erişim hakkı: Sizi ilgilendiren kişisel verilerin işlenip işlenmediğine dair onay alabilir ve veriler işlendiyse kişisel verilerinizin ve sağladığınız verilerin bir kopyasını makine tarafından okunabilir bir formatta isteyebilirsiniz.
  • Düzeltme hakkı: Verilerinizi, özellikle hatalı olması durumunda belirli durumlarda değiştirmek, güncellemek veya düzeltmek isteyebilirsiniz. Bir hesabınız varsa, kişisel verilerinizden bazılarını hesabınızdan değiştirebilirsiniz.
  • Silme hakkı: Kişisel bilgilerinizin tamamı veya bir kısmını yasal koşullara tabi olarak silmemizi isteyebilirsiniz.
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı: Örneğin yanlış olan bir bilginin düzeltilene kadar işlenme sürecinin kısıtlanmasını isteyebilirsiniz.
  • Veri taşınabilirliği hakkı: Yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan, makine tarafından okunabilir bir formatta tarafımıza ilettiğiniz kişiler verilerinizi alma ve başka bir veri denetleyicisine iletme hakkına sahipsiniz.
  • İtiraz hakkı: Tarafımızca menfaat, özgürlük ve haklarınızı geçersiz kılan meşru gerekçeler gösterilmediği sürece verilerinizin işlenmesini durdurmamızı isteyebilirsiniz. Her durumda doğrudan pazarlamaya itiraz etme hakkına sahipsiniz.
  • Eğer bu karar tarafınızı yasal olarak etkiliyorsa ve benzer şekilde sizi önemli ölçüde etkiliyorsa, sadece otomatik işlemeye dayanan bir karara bağlanmama hakkı.
  • Eğer işlem bu dayanakta yapıldıysa izninizi geri çekme hakkı
  • Ölümünüzden sonra verilerinizin işlenmesiyle ilgili olarak üçüncü tarafa talimat verme hakkı.

Bu hakların kullanımının geçerli yasa ve yönetmeliklerde belirtilen şart ve koşullara tabi olabileceğini unutmayınız.

⇑ Geri dönmek

Bu haklar hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adreslere başvurabilirsiniz:

Haklarınızı kullanmak istediğinizde gizlilik[at]umur.com.tr adresine e-posta gönderiniz.
Talebinizi almamızın ardından 1 ay içinde olmak üzere size mümkün olan en kısa sürede cevap vereceğiz.
Sizden kimliğinizi doğrulamanızı talep edebiliriz.

Ayrıca, denetleyici otoriteye veri işleme işlemlerimiz hakkında şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nde aşağıdaki kurum ile iletişime geçebilirsiniz;

  • Kişisel Verileri Koruma Kurumu
  • Nasuh Akar Mh. 1407. Sk. No: 4 06520 Balgat, Çankaya, Ankara
  • 0312 216 50 00
  • https://www.kvkk.gov.tr
⇑ Geri dönmek